Pobeg iz Planice 2024

(3 ocene strank)

25,00 35,00 

Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

POBEG IZ PLANICE 2024 – Grega se vrača domov!

Sobota, 29. 6. 2024

———————

Letošnje leto se bomo še ZADNJIČ podali po poti originalnega pobega s kolesom, ki ga je leta 2005 uprizoril takrat 16-letni Grega.

Po dolgih letih se Grega tako vrača nazaj domov, kar pomeni, da bomo prvič (in tudi zadnjič) kolesarili V OBRATNI SMERI, iz PLANICE v HORJUL! 😀

🔎 PRED ŠTARTOM Dogodek organizira KK Zapravljivček Horjul. Zbor kolesarjev bo pri nordijskem centru Planica. Tja se lahko odpravite z organiziranim prevozom (ob doplačilu) ali v lastni režiji. Prijave bodo možne tudi na štartnem prizorišču. Ob prijavi in akreditaciji udeleženci prejmejo ubežniške številke, ki jih pripnejo na krmila koles. Udeležencem svetujemo, da na štart prispejo vsaj 30 minut pred pričetkom.

🚌 ORGANIZIRAN PREVOZ Predprijavljeni lahko ob doplačilu izberete organiziran prevoz iz Horjula do Planice. Štart prevoza za rekreativno skupino kolesarjev je ob 7.30, štart športne skupine kolesarjev pa ob 8.30. zbor kolesarjev bo na občinskem trgu pri občini Horjul.

📣 ŠTART iz PLANICE Štart rekreativne skupine (počasnejši tempo) bo ob 9.30, štart športne skupine (hitrejši tempo) pa ob 10.30. Za varnost bodo skrbeli redarji motoristi in gasilci. Kolesarsko karavano bodo spremljala spremstvena vozila in zdravstveno reševalno vozilo. Kolesarji upoštevajo cestnoprometne predpise in uporabljajo atestirane kolesarske čelade.

🚵‍♂️ MED KOLESARJENJEM Bi se radi udeležili kolesarjenja, vendar vam je Planica predaleč? Ni problema! Tako, kot vsako leto, se nam bodo kolesarji lahko pridružili tekom celotne trase na naslednjih vstopnih točkah: Zgornje Gorje, Kamna Gorica, Jamnik, Kranj, Gorenja vas, Lučine in Vrzdenec. Na vnaprej znanih mestih in ob točno določeni uri bodo na teh točkah vzpostavljene t.i. leteče točke, kjer se bodo kolesarji lahko prijavili in pridružili mimovozeči kolesarski karavani. Na vrhu treh največjih vzponov- Zgornja Radovna, Jamnik in Lučine- bodo na voljo okrepčila.

🏁 CILJ Predviden prihod kolesarjev v Horjul je okrog 15. ure. Zadnja 2 kilometra poti od Vrzdenca do Horjula je idealna priložnost, da se dogodka udeležijo tudi vsi najmljajši.

⛰️ ZAHTEVNOST TRASE Trasa je srednje zahtevna. Razdalja od Planice do Horjula je 129km, kolesarji pa morajo premagati 1350 višinskih metrov.

💶 PRIJAVNINA ➡️ 20€ za predprijavljene/ Velja do vključno 21. junija ➡️ 25€ na dan dogodka ➡️ 10€ za osnovnošolce ➡️ za predšolske otroke je dogodek brezplačen ➡️ Doplačilo za prevoz iz Horjula v Planico je 10€ po osebi. V ceno je vključen tudi prevoz koles.

V strošek prijavnine je vključena medalja, majica, obrok in organizacija prireditve.

♥️ DOBRODELNA NOTA »Kot vsako leto bomo tudi letos izkupiček prireditve podarili, tokrat mladi družini. 39-letni Matjaž Lenarčič – Buco je po hudi in kratkotrajni bolezni za seboj pustil ženo in dve majhni hčerki. Bil je tudi moj prijatelj, zato se mi zdi prav, da pomagamo po svojih močeh in jim poizkušamo vsaj malo omiliti te težke trenutke.« – Grega

💡 LASTNOSTI: Zaprti tip maratona. Udeleženci upoštevajo cestno-prometne predpise.

🌏 RELACIJA: Planica ➡️ Kranjska Gora ➡️ Mojstrana ➡️ Zgornja Radovna ➡️ Zgornje Gorje ➡️Lesce ➡️ Zgornja Lipnica ➡️ Jamnik ➡️Kranj ➡️Škofja Loka ➡️ Gorenja vas ➡️ Suhi Dol ➡️ 🏁 Horjul 🏁

 

 ČASOVNICA REKREATIVNE SKUPINE:

Štart prevoza iz Horjula za rekreativno skupino: 7:30

ČASOVNICA ŠPORTNE SKUPINE:

Štart prevoza iz Horjula za športno skupino: 8:30

🎉Na cilju v Horjulu sledi zabava z ansamblom, animacije za otroke in presenečenja. Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo!

🧭 POVEZAVA DO PROGE: STRAVA ➡️ https://www.strava.com/routes/3209830444030684240 GARMIN ➡️ https://connect.garmin.com/modern/course/257753382

➡️ Predprijave: www.pobeg.si ➡️ Informacije: FB https://www.facebook.com/klub.zapravljivcek ➡️ E-mail: zapravljivcek.horjul@gmail.com Trasa je v celoti asfaltirana.

—————
PRILOŽNOST ZA VSE
Športna prireditev ni tekmovalne narave, kar pomeni, da nihče ne bo prvi in zadnji. Manj pripravljenim kolesarjem in tistim, ki ne bodo mogli štartati v Planici, svetujemo, da si izberejo poljubno vstopno točko.
OBVEZNA OPREMA
– Kolo (cestno, gorsko, treking, pony,..) – Atestirana kolesarska čelada – Dobra volja

3 mnenja za Pobeg iz Planice 2024

  1. Matej

    Lanskoletni Pobeg s kolesom je bil odličen! Komaj čakam da letos spet pobegnem!

  2. Andreja

    Vzdušje je bilo sproščeno in naravnost fenomenalno! Prijava za letos že oddana 🙂

  3. Aljaž

    Supr, sploh malca na konc 🙂

Podaj mnenje

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pomakni se na vrh