Pobeg v Planico 2023 + Dirka na Koreno

40,00 50,00 

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Opis

S TO PRIJAVNICO SE PRIJAVITE NA POBEG V PLANICO, TER NA DIRKO NA KORENO!

DATUM POBEGA V PLANICO: 1. JULIJ 2023

DATUM DIRKE NA KORENO: 9. SEPTEMBER 2023

 

PRED ŠTARTOM

Zbor kolesarjev bo na občinskem trgu v Horjulu, kjer bo poskrbljeno tudi za parkirna mesta avtomobilov. Prijave bodo možne tudi na štartnem prizorišču. Ob prijavi in akreditaciji udeleženci prejmejo ubežniške številke, ki jih pripnejo na krmila koles. Udeležencem svetujemo, da se v Horjul pripeljejo vsaj 30 minut pred začetkom.

ŠTART

Štart bo ob 7.30 in ob 9:00. Za varnost bodo skrbeli redarji motoristi, policisti in gasilci. Kolesarsko karavano bodo spremljala spremstvena vozila in zdravstveno reševalno vozilo. Kolesarji upoštevajo cestnoprometne predpise in uporabljajo atestirane kolesarske čelade.

MED KOLESARJENJEM

Bi se radi udeležili kolesarjenja, vendar vam je Horjul predaleč? Ni problema! Tako, kot vsako leto, se nam bodo kolesarji lahko pridružili tekom celotne trase na naslednjih vstopnih točkah: Gorenja vas, Škofja Loka, Kranj, Jamnik, Zgornja Lipnica, Lesce, Bled, Zgornje Gorje, Mojstrana in Kranjska Gora. Na vnaprej znanih mestih in ob točno določeni uri bodo organizatorji v teh krajih pripravili t.i. leteče točke, kjer se bodo kolesarji lahko prijavili in pridružili mimovozeči kolesarski karavani. V Zgornji Lipnici pri Kamni Gorici sledi edini večji postanek, kjer se bodo udeleženci lahko malo okrepčali in pripravili na zadnji del poti.

LASTNOSTI:

Zaprti tip maratona. Udeleženci upoštevajo cestno-prometne predpise.

RELACIJA:

Horjul -> Suhi Dol -> Gorenja vas -> Škofja Loka -> Kranj -> Jamnik -> Zgornja Lipnica -> Lesce -> Zgornje Gorje -> Zgornja Radovna -> Mojstrana -> Kranjska Gora -> Planica

REKREATIVNA SKUPINA KOLESARJI:

 

 

ŠPORTNA SKUPINA KOLESARJI:

 

 

KONFIGURACIJA:

127 km, 2334m skupnega vzpona, srednja zahtevnost.

Trije večji vzponi:

– Suhi Dol / vzpon mali maraton Franja
– Jamnik / v kraju Podblica trasa doseže 17% naklon
– Zgornja Radovna / v kratkem vzponu se cesta povzpne do 18% naklona

Celotna trasa poteka po asfaltiranem cestišču.

 

RELIEF TRASE:

PRILOŽNOST ZA VSE

Športna prireditev ni tekmovalne narave, kar pomeni, da nihče ne bo prvi in zadnji. Manj pripravljenim kolesarjem in tistim, ki ne bodo mogli štartati v Horjulu svetujemo, da si izberejo poljubno vstopno točko. Prav tako je zaključni del poti – po izjemno lepo speljani kolesarski stezi med Mojstrano in Planico – idealna priložnost za družine z majhnimi otroci. Zadnjih 13 kilometrov je prevozilo tudi že nekaj predšolskih otrok!

OBVEZNA OPREMA

– Kolo (cestno, gorsko, treking, pony,..)
– Atestirana kolesarska čelada
– Dobra volja


S PRIJAVNINO PREJMEŠ:

– Štartno številko
– Spominsko majico
– Malico
– Kosilo
– Medaljo
– Organizacijo največjega pobega v Sloveniji

  

Za otroke do 10. leta starosti je dogodek brezplačen, za mladoletne osebe (od 10 do 17,99 let) pa znaša prijavnina na Pobeg 15€.RELACIJA DIRKE NA KORENO:

Horjul (občinski trg) – Koreno nad Horjulom

Ocene

Zaenkrat še ni ocen.

Bodi prvi ocenjevalec “Pobeg v Planico 2023 + Dirka na Koreno”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Pomakni se na vrh